Свободно време

Детски кът

 • За най-малките сме осигурили детска площадка с люлки, пързалка и батут, където децата да се забавляват, а родителите да се насладят на спокойствие и уединение.

Забележителности в близост до хотела:

 • В непосредствена близост се намира малък водопад, до който лесно се стига пеша по брега на реката. Мястото е много живописно и е подходящо за семеен излет.
 • На около 3 км от хотела започва пътека, водеща до скалиста седловина над река Санданска Бистрица. Там има параклис и кръст, посветени на Св. Иван Рилски. Предание, свързано с мястото разказва, че преди да се усамоти в Рилския манастир, Свети Иван Рилски е живял там. Параклисът е с дължина 8 м и ширина 6 м. На 19 октомври, всяка година, се събират жители от близките села Лиляново, Голям Цалим, Вихрен, както и от град Сандански, за да почетат светеца.

Еко туризъм

Най-близките еко маршрути са:
 • от град Сандански до хижа „Яне Сандански” - по продължение на тази пътека са ловно-рибарската хижа, водно-силова каскада „Пирин”, летовище Тремошница, местността Попина лъка, старата и новата хижа Яне Сандански, Попинолъшки водопад. Водопадът се намира само на 4 км от хотел „Апостолите“. Той е висок 12 м и е на 1230 метра надморска височина, раположен по течението на река Башлийца.
 • от Хижа Яне Сандански – до Хижа Беговица/Каменица - краткък преход, минаващ през местност Туричка черква, река Беговица, река Сърчалийца, местностите Долен разкол и Меча поляна.

  В миналото в местността Туричка черква е имало църква на влашкото племе турици, но до наши дни не са запазени останки, които да напомнят за съществуването й. От Туричка черква може да се стигне до Солището, от където се разкрива гледка към връх Вихрен и Синаница. Там се намира новопостроен параклис Света Петка.

Велоразходки

 • Природните дадености около хотела са идеална среда за планински велоизлети. На Ваше разположение са 4 проходими планински велосипеда, които можете да наемете и да се насладите на забележителностите наоколо.

  За повече информация се свържете с нас.

Риболов

 • За любителите на риболова, предлагаме въдици под наем, както и всички необходими принадлежности. Наслука!